Σχετικά με εμάς

Η ιστορία μας

Η Christhellas ανήκει στον όμιλο εταιρειών της οικογένειας του Μιχάλη Βόττα. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1962, τη χρονιά που η Μαίρη Πεσκετζή ανέλαβε να ιδρύσει τον ένδοξο γαλλικό οίκο της Christofle στην Ελλάδα. Η εταιρεία Christofle, με επικεφαλής την Μαίρη Πεσκετζή, κατάφερε να κατακτήσει την ελληνική αγορά και να κερδίσει την αμέριστη εμπιστοσύνη της.

Το έργο της συνεχίστηκε από την κόρη της, την αείμνηστη Λεώνη Νησιώτη-Βόττα, η οποία οραματίστηκε το όνομα της Christofle ως συνώνυμο του Art de la Table, όραμα το οποίο κατάφερε να εκπληρώσει, προσελκύοντας κοινό υψηλού βεληνεκούς.

Σήμερα

Σήμερα, η Christhellas είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές εταιρείες ειδών πολυτελείας. Υπό τη συνεχή επίβλεψη και καθοδήγηση του Μιχάλη Βόττα, η εταιρεία διαθέτει τέσσερα πολυτελή καταστήματα Christofle, ορισμένα εκ των οποίων βρίσκονται στους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας. Η Christhellas, επέκτεινε τη δραστηριότητά της, προσθέτοντας δύο από τους πλέον πολυτελείς οίκους του Art de la Table στον κόσμο, τον Bernardaud και τον St. Louis.

Στα πενήντα πέντε και πλέον χρόνια της Christhellas, ο Μιχάλης Βόττας, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό του, έχει εστιάσει πλήρως στην προσφορά προϊόντων ασύγκριτης πολυτελείας και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Οι οίκοι μας

Christofle
Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Charles Christofle το 1830, και έκτοτε κατόρθωσε να περάσει στις επόμενες γενιές και να κυριαρχήσει στη διεθνή αγορά των ειδών πολυτελείας. Το ασήμι Christofle κατάφερε να κοσμήσει τα τραπέζια του Ναπολέοντα, καθώς και υπουργών και πρεσβευτών, πριγκίπων και μαχαραγιάδων, αλλά και μελών της μεσαίας τάξης. Από την ίδρυσή της, η εταιρεία πρωτοπορεί σε διαφορετικά στιλ διακόσμησης, από το Art Nouveau και το Art Deco, έως τις πλέον σύγχρονες τάσεις του μινιμαλισμού και της μοντέρνας τέχνης.


Δεν υφίσταται συζήτηση για τη γαλλική πορσελάνη, χωρίς να πραγματοποιηθεί αναφορά στην πόλη Limoges και, συγκεκριμένα, τον Οίκο Bernardaud, που ιδρύθηκε το 1863 και έχει συνδεθεί με μία τεράστια κληρονομιά που συνδυάζει την παράδοση, την καινοτομία, την καλλιτεχνική δημιουργία και τη βιομηχανική ανάπτυξη. Όλα αυτά ορίζουν τον πλούτο, τη ζωντάνια και το μοναδικό χαρακτήρα των ειδών πολυτελείας του Bernardaud. Εκτός από τις διακεκριμένες συλλογές επιτραπέζιων σκευών πολυτελείας, στις επιτυχίες του οίκου συγκαταλέγονται σημαντικές συνεργασίες με επιφανείς καλλιτέχνες όπως οι Jeff Koons, Mark Chagall, Sophie Call, Sarkis, Αλέκος Φασιανός και άλλοι.

StLouis-logo
Ο Saint-Louis είναι ένας από τους μεγαλύτερους και σπουδαιότερους οίκους ειδών πολυτελείας στον κόσμο, με ιστορία πέντε αιώνων και με μία τεράστια χειροποίητη παραγωγή διάφανου κρυστάλλου ασύγκριτης ποιότητας. Το 1767, ο Λουδοβίκος ΙΕ’ έχρισε τον οίκο Saint-Louis ως αποκλειστικό διανομέα κρυστάλλινων προϊόντων στα βασιλικά ανάκτορα. Συνδυάζοντας μοναδικά την τεράστια ιστορική κληρονομιά με τη δημιουργική επιρροή από τις σύγχρονες τάσεις, οι συλλογές του Saint-Louis περιλαμβάνουν πολυτελείς επιτραπέζιες δημιουργίες, βάζα, κηροπήγια και πολυελαίους μοναδικής λάμψης.